Referenties en ervaringen met CerQal

Op deze pagina lees je ervaringen en meningen over ons is ons praktijkgerichte leer- en ontwikkelplatform CerQal. Deze referenties komen van zowel gebruikers, kennissponsors van processen,  managers die met CerQal werken als van specialisten uit het vakgebied.

CerQal is een kennisplatform dat de basis vormt voor iedere safety- en securityorganisatie. Parate kennis van personeel wordt steeds kleiner door de omvang van het vakgebied.

Dit vraagt om systemen die kennis just in time en just enough aanbieden. CerQal voldoet aan deze criteria en is compleet, accuraat en betrouwbaar. CerQal biedt daardoor niet alleen ondersteuning om je dagelijkse werk nog beter te doen, het ondersteunt ook in inwerktrajecten en het up-to-date houden van kennis.

Zo biedt CerQal vanuit het leerperspectief kansen op het verkleinen/terugdringen van faalkosten en verlaagt de opleidingskosten van de safety- en securityorganisatie.

Martijn Bosman
Adviseur organisatieontwikkeling en specialist HRM Learning & Development

Ik werk met CerQal als gebruiker van de app maar ook als kennissponsor voor het proces Leveren brandmeldinstallaties. In dit proces zit ook het proces Installeren opgesloten.

CerQal werkt voor mij super goed, het is overzichtelijk, goed gestructureerd en kan documenten van leveranciers snel vinden bij de werkzaamheden die ik uitvoer.

Erg handig zijn de takenboeken die als opleidingsprogramma’s worden ingezet. Met het takenboek is het eenvoudig mensen goed en degelijk op te leiden voor de functie die ze gaan uitvoeren. Wij gebruiken het takenboek ook om collega’s bij te scholen.

De aanvullende informatie over bijvoorbeeld harmonisatie en interpretatiebesluiten zie ik als een mooie plus in de app. Alles bij elkaar op 1 plek en actueel!

Ik kan CerQal bij iedereen aanbevelen die met safety- en securityprocessen werkt.

Tim Eisink
Kennissponsor Leveren en gebruiker

We werken nu enige tijd met CerQal. De app wordt door de monteurs als erg handig ervaren.

De activiteiten en de aandachtspunten zijn erg toegankelijk. De koppeling van de activiteiten met de instructies van onze leveranciers en het certificatieproces spreekt ons erg aan.

De opleidingsprogramma’s zien we als een groot pluspunt, evenals de kennis die toeneemt bij de monteurs. Als manager operations neem ik zelf geregeld een kijkje in de app.

We zetten ook ons eigen bedrijfsnieuws erin zodat ook deze informatie direct door de mensen dagelijks toegankelijk is.

CerQal kan ik elk branddetectiebedrijf aanbevelen dat kosten wilt besparen en kennis bij de collega’s wilt verhogen.

Jeroen Everts
Operations manager en kennissponsor voor onze processen

Met CerQal® hebben we alles op 1 plek.

Het bespaart ons de nodige uren uitzoekwerk op het project, informatie van de leverancier is direct voorhanden. De app biedt ons de continuïteit in het proces dat we zoeken.

Erg handig zijn het takenboeken en de opleidingen die zijn opgenomen. De ondersteuning en persoonlijke begeleiding is goed en prettig.

Alles is geregeld, als organisatie ervaren we op het punt van certificeren en kwalificeren nauwelijks zorgen meer.

Jos van Leijden
Directeur en mede-eigenaar ASGN B.V.

CerQal is inmiddels door een groot aantal auditoren beoordeeld. Hieronder enkele uitspraken van de auditoren over CerQal voor de gebruikers:

  • Het beschreven digitale systeem binnen CerQal is erg goed toegankelijk;
  • Het systeem CerQal bevat veel (ondersteunende) informatie voor de gebruikers;
  • Informatie over de leveranciers is handig samengepakt en beschikbaar gesteld;
  • Kwaliteitshandboek is eigentijds en handig geïntegreerd;
  • Projectdossiers digitaal zijn snel beschikbaar en inzichtelijk;
  • De relatie met Syntess is handig opgezet en fungeert prima als extra toets;
  • Men goed op de hoogte is van de wet- en regelgeving.
Auditoren
Certificatie-instellingen